Pagina's

dinsdag 24 april 2012

een tuin tot leven


VERGEET-mij-niet, vergeet-MIJ-niet, vergeet-mij-NIET!!


Tranend hartje? Bloedend hart?
 

Lievebeest, is nie eng?
 

de "hé, het ruikt hier naar koeien" paardenbloem


 rododendron in de ontkreukelfase


krentebloesemmmmmmmm...


Tulpen de lucht in
 

vrijdag 20 april 2012

Pauw

Kinderen tekenen heel puur. Kindertekeningen inspireren mij enorm. Neem nu deze Pauw.


Mooie vorm, simpele lijn. Een samenwerking tussen Zus en Broer. Om te knuffelen zo lief.
Maar een papieren Pauw knuffelen gaat niet zo goed. Dus maak ik, van Vilt, een lekkere zachte knuffel naar ontwerp van deze tekening. En een Pauw van Vilt knuffelt echt wel lekker!


de knuffel is 50 cm lang en 45 cm hoog



Ook zo'n lekkere vilten knuffel naar ontwerp van je eigen kind? Laat een berichtje achter of mail naar lieverdjesplok@gmail.com

vrijdag 13 april 2012

lampje

Slapen in het helemaal donker, vinden onze meiden niet fijn. Maar veel lichtjes zijn toch net even te fel. Daarom hadden we om een lichtje een boek gezet, met daarbovenop weer een boek... kortom geen gezicht. Vandaag maakte ik daartoe een fatsoenlijk lampje. Een houten frame, met uitsparingen voor tekeningetjes. Afgesloten met een dekseltje met sterretjes er uitgezaagd. Nu maar wachten tot het donker word.





 

donderdag 12 april 2012

zaaien

Ieder jaar ben ik te vroeg. In februari wil ik dan al zaaien, maar als ik dan op de zaaizakjes kijk kom ik er ieder jaar weer achter dat ik twee maanden te vroeg ben. April, dat is de tijd. Van het weekeind zijn we dan eindelijk aan de slag gegaan. In de tuin heb ik een stukje met worteltjes en pastinaak ingezaaid en in potjes op de vensterbank, tomaat, courgette en pompoen. De dames hebben allebei een bakje met wild-bloemen ingezaaid.
Vandaag zijn er een paar kabouters bij gekomen om de boel in de gaten te houden. Te zijner tijd komen ze in de tuin, om mij te helpen herinneren wat ook al weer waar staat. Nu mogen ze nog even lekker binnen.




donderdag 5 april 2012

aaahhh, muizen in de flat!

Er zijn muizen in de flat komen wonen! Helemaal niet erg, want ze zijn heel lief. Zelfs een beetje oudbollig. Ik vermoed dat ze vooruit zijn gereisd en dat er nog wel familie komt wonen in de flat.
Ze moeten nog een kleedje vinden voor op de vloer, anders heeft de bewoner onder hen de hele dag dat getrippel boven zich.

dochterlief maakte de stoel.

er is niet veel over van het servies.



zondag 1 april 2012

Boom

Annemiek vroeg of ik een boom kon maken voor de seizoenstafel op school. Dat is natuurlijk een leuke uitdaging. Ik had al eens eerder met mijn dochter een boompje opgezet, maar deze boom mocht groter worden. De boom is iets groter geworden dan eerst gedacht en heeft ook een ondergronds wortel gedeelte. Ten slotte begint de lente onder de grond. Ik ben benieuwd hoe de boom ingericht er uit ziet. Misschien binnenkort te zien op de blog van Annemiek?